Takaisin/Back

           -Connective Patterns-Connective patterns

Working group|Työryhmä    

Dancers in video (and in the picture) Tanssijat videolla Noriko Kato ja Kae Ihhimoto (Japani), Sirithorn Srichalakom (Thaimaa), Maria Donna Grey Miranda(Filippiinit), Kylli Roosna (Viro/Hollanti), Joanna Toumpakari (Kreikka) ja Sari Palmgren(Suomi).

Choreography&Dance|Koreografia ja tanssiSari Palmgren

Kuvaaja|Filmmaker Päivi Kettunen

Video and Light desing|Valo- ja videosuunnittelu William Iles

Sound desing|Äänisuunnittelu Tuomas Norvio

Production|Tuotanto Zodiak ja Sari Palmgren

 

Kuva/Photo: Päivi Kettunen/Sari Palmgren 

 

 

 

Connective pattern is combination of contemporary dance and documentary film. There is two parts in this project. First part, the performance with Philippine and Thailand document, film with Donna &Mum, had premier  in Helsinki 25.4.2008. Second part is independent documentary film, which we are working on right now.

The basic structure of documentation is one European/Asian dancer/choreographers day in her own environment. Choreographer Sari Palmgren and filmmaker Päivi Kettunen travel to Japan, Greece, Holland, Philippines and Thailand.  They document dancer/choreographers everyday life,  her environment,  routines and how they organize their daily patterns.

How you organize your everyday life, is how you organize movement. Pattern thinking is the key to understanding the characteristics of all complex systems (such as cities, buildings, and living things). Patterns of organization, as configurations of relationships, are understood in the holistic tradition of mapping, and form the basis of new ideas in the arts.

Project started from Asef -pointe to point workshop/meeting 2005 in Japan/Tokyo. Choreographer/dancer Sari Palmgren met these dancers in Japan,  who are going to now participate into this project.

Connective pattern on nykytanssia ja dokumenttia yhdistävä koreografinen teos. Koreografi Sari Palmgren tutustui Aasialaisiin ja Eurooppalaisiin tanssija-koreografeihin Japanissa, Tokiossa Asefin järjestämässä Pointe to pointe workshopissa syyskuussa 2005.

Teos on kaksiosainen, sen ensimmäinen osa on videota ja tanssia yhdistävä soolo, joka sai ensi-iltansa Zodiakissa 25.4.2008. Soolo on tanssi yhdessä Bangkokissa Mumin luona  ja Manilassa Donnan luona kuvattujen videodokumenttien kanssa. Toinen osa on itsenäinen videodokumentti, joka on tällä hetkellä työn alla.

Koreografi-tanssija Sari Palmgren ja kuvaaja Päivi Kettunen matkustavat seitsemän koreografi/ tanssijan luo. He dokumentoivat Suomessa, Filippiineillä, Kreikassa, Hollannissa, Thaimaassa ja Japanissa kuvaamalla tanssijan arkea, päivittäisistä rutiineista sekä ympäristön luomista säännöistä muodostuvia rakenteita ja reittejä, jotka rajaavat liikkumistamme.

Koreografia laajana käsitteenä tarkoittaa rakenteita ja niiden yhteyksiä toisiinsa. Kaikki rakenteet ja systeemit ovat toisiinsa kiinnittyneitä. Systeemiä ei voi tarkastella ilman sen ympäristöä.

Historia on kulkenut eri kansoilla eri teitä, koska kansojen ympäristöt ovat erilaisia, ei sen takia, että kansat ovat biologisesti erilaisia. - Jared Diamond

 

 

Links:

Pictures form Manila&Bangkok/Kuvia Manilasta ja Bangkokista

Connective Pattern Blog

Donna&Green Papaya in Manila

 

Valokuvat/Photos: Masayuki Hasegawa, Joanna Toumpakari and others